Hovězí kýta

Kližka s karabáčkem

Někde je možné koupit samotný karabáček, který má specifické využití na guláš, na omáčku, zbytek lze odkrojit na roládu, omáčku atp.

hovezi kyta klizka s karabackem

Kližka

Vetšinou na guláš, komu nevadí klihovaté, používá i na ostatní omáčky, včetně úpravy „na svíčkovou“.

hovezi kyta klizka

Spodní šál

Nejtvrdší sval z kýty, je třeba pořádně podusit, aby změkl, ale jde krásně plátkovat, používá se na rolády nebo roštěnou.

hovezi kyta spodni sal

Předkýtí

Jeden z nejměkčích svalů, ideální na steaky i rolády.

hovezi kyta predkyti

Květová špice neboli maso z kříže

Tyto svaly nejsou namáhané, vynikající měkké prokvetlé maso, super na steaky.

hovezi kyta kvetova spice neboli maso z krize

Vrchní šál

Na steaky, plátky, ptáčky, jakoukoli omáčku i na svíčkovou, také na guláš, pokud ho máte rádi libový.

hovezi kyta vrchni sal

Falešná svíčková z kýty

Je o něco tvrdší než falešná svíčková z plece, používá se i na tatarák.

hovezi kyta falesna svickova